De eerste zaterdag in juli is het Hop-A-Park-dag

Geschreven door Redactie

Hop-A-Park-dag op de eerste zaterdag in juli biedt de mogelijkheid om de parken in jouw omgeving te verkennen en meer te weten te komen over jouw gemeenschap.

Vier het mooie weer tijdens een vakantieweek en geniet zoveel mogelijk van de openbare parken, groenvoorzieningen en buitenlucht. Een ander voordeel van de dag is om weg te zijn van technologie, televisies en onze telefoons. Als je weg bent, maak een wandeling of gooi een frisbee in het rond. Veel parken vormen het middelpunt van onze gemeenschappen, waardoor het voor velen die geen tuin hebben mogelijk is om buiten te genieten van hun tijd. Terwijl je geniet van de ruimte, bezoek je buren, geniet je van een picknicklunch of lees je een boek waar je al lang in wilt duiken.

Hoeveel parken zijn er in jouw omgeving? Het zal je misschien verbazen. Stedenbouwkundigen in het hele land blijven groene ruimten ontwikkelen die aan alle woonbehoeften voldoen. Deze inzet leidt tot meer parken in het algemeen en een gezondere samenleving.

Toegang hebben tot groen gras en de vogels horen zingen in de bomen heeft een positieve invloed op ons dagelijks leven. Buiten spelen en onze longen uitbreiden, menselijk contact maken in een open ruimte, in de natuur verzoet het leven elke dag een beetje. Parken brengen de natuur naar ons toe.