Een miljoen ophalen om armoede te bestrijden

Geschreven door Redactie
Een miljoen ophalen om armoede te bestrijden

In 2023 zal 1 op de 10 kinderen in Nederland opgroeien in armoede.

2 miljoen gezinnen dreigen in financiële problemen te komen. Organisaties die strijden tegen armoede zien nu al het aantal hulpvragen stijgen. Daarom startte Stichting Kracht in NL op woensdag 7 september, samen met partners zoals Univé en The Sharing Group, een campagne om 1 miljoen euro op te halen voor maatschappelijke initiatieven die een bijdrage leveren aan armoedebestrijding in Nederland. Bedrijven, fondsen en particulieren kunnen een directe bijdrage leveren om deze organisaties te versterken.

Impuls Armoedebestrijding

Maar liefst twee derde van de organisaties die zich inzetten om armoede te bestrijden, ziet een stijging in de vraag naar hulp. Van de lokale voedselbank die overloopt, het buurtinitiatief dat activiteiten verzorgt voor kinderen in armoede, tot initiatieven die schoolspullen leveren aan hulpbehoevende gezinnen. Daarom zet de Stichting Kracht in NL zich dit jaar in om samen met partners tenminste 1 miljoen euro op te halen voor maatschappelijke initiatieven die zich richten op armoedebestrijding. Op 17 oktober, de internationale dag van de uitroeiing van de armoede, opent de Impuls Armoedebestrijding op de website van MAEX.


Meedoen

Donaties van particulieren gaan in zijn geheel naar de initiatieven, en verlopen via de doneerbutton op www.krachtinnl.nl. Wil je als organisatie doneren? Neem contact op via info@krachtinnl.nl