November geboortestenen

Geschreven door Redactie
November geboortestenen

Degenen met verjaardagen in november hebben twee prachtige geboortestenen om uit te kiezen: Topaas en Citrien. Topaas komt in een regenboog van kleuren; Citrien wordt gewaardeerd om zijn charmante gele en oranje tinten.

Van beide november-geboortestenen is bekend dat ze kalmerende energie hebben, terwijl ze de drager geluk en warmte brengen. De meeste geboortestenen van topaas en Citrien zijn betaalbaar, aangezien edelstenen van goede kwaliteit niet zo zeldzaam zijn. Dit betekent dat degenen die in november zijn geboren, veel opties hebben om uit te kiezen. 

Topaas Geboortesteen

De verscheidenheid aan topaastinten omvat kleuren zoals lichtblauw, geel, oranje, roze, violet, bruin en zeer zelden rood. Lang werd gedacht dat deze geboortesteen van november veel voordelen zou hebben. De oude Grieken geloofden dat Topaas hen kracht gaf. Van de jaren 1300 tot de jaren 1600 dachten Europeanen dat het magische spreuken kon dwarsbomen en woede kon verdrijven. Eeuwenlang hebben veel mensen in India geloofd dat Topaas die boven het hart wordt gedragen, een lang leven, schoonheid en intelligentie verzekert. Blauwe topaas is de edelsteen van de vierde huwelijksverjaardag en keizerlijke Topaas is de edelsteen van de 23e huwelijksverjaardag.

Topaas is een zonnige steen die op een zachte manier ontwikkeling (geestelijk en spiritueel) en zelfverwezenlijking stimuleert. De steen helpt je je eigen weg te vinden en te volgen, te vertrouwen op je eigen innerlijke bron aan kennis en wijsheid. Het helpt je doelen stellen en om die doelen te bereiken.

Citrien Geboortesteen

De Citrien is transparant geel tot bruin-oranje en wordt al duizenden jaren in sieraden gebruikt. Citrien is al sinds de oudheid een populaire edelsteen en heeft een geschiedenis van verkeerde identiteiten gedeeld met de andere november-geboortesteen, topaas. Daardoor dacht men dat Citrien dezelfde krachten had als Topaas. Ze geloofden dat de Citrien-geboortesteen de gemoederen kon kalmeren en de drager kalmeerde. De oude Grieken maakten ornamenten van bergkristal die glinsterden als permafrost. Citrien, vermoedelijk afgeleid van het Franse woord voor “citroen” wordt gegeven voor de dertiende huwelijksverjaardag. De Citrien geboortesteen is een van de meest betaalbare en gewenste gele edelstenen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Het geeft energie, levensvwreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen.