Gezondheidsvoordelen van granaatappels

Gezondheidsvoordelen van granaatappels

Deze sappige rode vrucht levert antioxidanten, vezels en meer om je gezond te houden.

Allereerst: granaatappels zijn heerlijk en hun donkerrode zaden zijn een mooie aanvulling op vele recepten. De zoete vrucht komt oorspronkelijk uit Iran en Noord-India en wordt al lang gekweekt en gegeten in de mediterrane regio's van Azië, Afrika en Europa. Ze kwamen voor in de oude Egyptische kunst en mythologie, en ze worden zelfs genoemd in het Oude Testament van de Bijbel!

Naast een rijke geschiedenis hebben granaatappels enkele serieuze gezondheidsvoordelen. Granaatappelsap en granaatappelpitten leveren beide een aantal indrukwekkende voedingsvoordelen op. En hoewel er meer onderzoek moet worden gedaan, zijn er aanwijzingen dat bepaalde verbindingen in granaatappels (en in hogere concentraties in granaatappelsap) ontstekingen kunnen helpen verminderen, een betere controle van de bloedsuikerspiegel kunnen bevorderen en het risico op verschillende chronische gezondheidsproblemen kunnen verminderen.


Onze Ambassadeurs