Nieuwe expositie in provinciehuis: Copy-Cat

Geschreven door Redactie
Nieuwe expositie in provinciehuis: Copy-Cat

De nieuwe Dreefexpositie ‘Copy-Cat’ is van 8 april tot en met 24 juni 2022 te zien in Paviljoen Welgelegen in Haarlem. De tentoonstelling is gratis te bezoeken.

De tentoonstelling Copy-Cat stelt de vraag centraal wat de grenzen van reproductie zijn en wanneer een kopie een zelfstandig kunstwerk met een eigen betekenis wordt.

Geïnspireerd door dit thema selecteerde curator Hélène Bremer werk uit diverse kunstdisciplines. Er zijn foto’s, keramiek, beeldhouwkunst en design te zien allemaal geïnspireerd door de beeldhouwwerken van Paviljoen Welgelegen, zorgvuldig gemaakte 21e -eeuwse replica’s. Kopieën dus. Bezoekers kunnen werken bekijken van Laurence Aëgerter, Ellen Boersma, Nicolas Dings, Carla van de Puttelaar en een Belgisch/Franse gelegenheidscollectief bestaande uit de ontwerpers Victor Ledure, Studio Joachim-Morineau, Marina Mankarios en Adèle Vivet.

Open

De expositie is vanaf 8 april tot en met 24 juni 2022 te bezichtigen van 9.00 uur tot 17.00 uur in het provinciehuis (Paviljoen Welgelegen), Dreef 3, Haarlem.

Dreefexposities

In de reeks ‘Dreefexposities’ wordt onder andere aandacht besteed aan werk van Noord-Hollandse kunstenaars en de kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de nieuwe serie ‘Provincie op bezoek’. In het provinciehuis is ook doorlopend een expositie te zien over de geschiedenis van het gebouw.