Vakantiegevoel bij Floriade Expo 2022!

Geschreven door Redactie
Vakantiegevoel bij Floriade Expo 2022!

Zin om op vakantie te gaan, maar sla je de chaos op het vliegveld liever over? Kom dan naar Floriade en maak een wereldreis binnen één dag langs de tientallen landenpaviljoens. Daar krijg je gegarandeerd een vakantiegevoel van, maar dan lekker dichtbij huis. De volgende landenpaviljoens mag je écht niet overslaan tijdens je ‘wereldreis’:


Verenigde Arabische Emiraten

Maak kennis met het droge, woestijnachtige landschap waar de VAE bekend om staan. Hier ontdek je innovatieve duurzame oplossingen om groene steden te creëren in het uitdagende landschap van de Emiraten.


China

Wandel door de poort van het Chinese paviljoen en laat je verrassen door een prachtige tuin vol bamboe en bloemen. Traditionele Chinese landschapsarchitectuur wordt hier gecombineerd met de nieuwste tuinbouwontwikkelingen van het land.


Duitsland

Trek in ‘Kaffee und Kuchen’ of een andere Duitse specialiteit? Strijk dan neer in het restaurant van Duitsland. Vervolgens kun je op ontdekking gaan in het interactieve paviljoen van het land met onder andere een duurzame daktuin.


Suriname

Bij het paviljoen van Suriname staat je een tropische ontvangst te wachten. Deze kas is namelijk niet alleen de plek waar je de warme Surinaamse cultuur kunt ervaren, maar ook de perfecte omgeving voor een kleine groene jungle!


Qatar

Heb je de beroemde duiventorens van Qatar al eens gezien? Bij Floriade kun je een variant hiervan ontdekken die gemaakt is met een 3D-printer. Qatar toont haar visie, ontwikkelingen en innovaties om de woestijn te vergroenen om er uiteindelijk groene steden te realiseren.


Thailand

Waan je voor een moment in het prachtige Thailand bij dit paviljoen. Je vindt hier een exotische tuin vol waterlelies, kurkumaplanten, sierplanten én een traditioneel Thais gebouw dat je van binnen en buiten kunt bewonderen.

Heb je al vakantiekriebels gekregen? Koop je tickets dan op floriade.com en kom snel langs!