Ontdek het unieke kascomplex The Green House

Geschreven door Redactie
Ontdek het unieke kascomplex The Green House

Kom vanaf 14 april tot en met 9 oktober een kijkje nemen in The Green House!

Het kascomplex The Green House is dé plek waar de Nederlandse glastuinbouw zich in de breedste zin van het woord presenteert bij Floriade Expo 2022. Met een oppervlakte van 1 hectare wordt The Green House het grootste gebouw op de Expo, maar niet alleen de grootte van het gebouw is indrukwekkend. Ook het ontwerp is opvallend, speels en uitdagend. V8 Architects uit Rotterdam liet zich voor het ontwerp inspireren door het imposante Crystal Palace dat in 1851 in Londen werd gebouwd

Het kascomplex dat op dit moment gebouwd wordt, bestaat uit verschillende onderdelen die je kunt ontdekken op de Expo. In de Belevingskas kun je je verwonderen over de schoonheid en variatie van bloemen, planten, groenten en fruit. Zin om te proeven van al het lekkers uit de glastuinbouw? Dan ben je bij de Belevingskas ook aan het juiste adres. Hier worden namelijk proeverijen, kookwedstrijden, productdemonstraties en nog veel meer gegeven.

In het teeltgedeelte van de kas, het High Tech Greenhouse, zie je aan de hand van de vier demogewassen aardbei, paprika, gerbera en potanthurium hoe innovatieve, circulaire en duurzame teelt eruitziet. In het Technical Innovation Center krijg je inzicht in toekomstige teeltwijzen zoals een gerobotiseerde vertical farm, drones en andersoortige robots. Heb je al zin gekregen om een kijkje te nemen in The Green House? Dat kan vanaf 14 april t/m 9 oktober bij Floriade Expo 2022.