Nog 100 dagen tot Floriade Expo 2022

Geschreven door Redactie
Nog 100 dagen tot Floriade Expo 2022

Kick-off Floriade-jaar

Presentator Lodewijk Hoekstra, duurzaamheid pionier, presenteerde de kick-off van het Floriade-jaar middels een grote kunstinstallatie in de vorm van een klok op de Esplanade in Almere Centrum.  Elke dag zal de klok aangepast worden. Wil jij daaraan meehelpen, claim dan jouw dag! Via https://floriade.com/nl/deelnemen/aftelklok/

Op 13 april zal Koning Willem-Alexander de Floriade openen, waarna vanaf 14 april zo'n 2 miljoen bezoekers van over de hele wereld worden verwacht. 

Tijdens de online opening van het Floriade-jaar kwam wethouder Openbare Ruimte, Kunst & Cultuur en Stadsvernieuwing en locoburgemeester Hilde van Garderen aan het woord. Zij gaf aan trots te zijn op Almere en vertrouwen te hebben dat het een mooi feestje gaat worden voor heel Nederland, als corona het natuurlijk toelaat. Niet alleen op het Floriadeterrein, maar ook in het centrum zullen vele kunst en cultuur evenementen te zien zijn. "De Almeerse pareltjes", noemde zij de artiesten en kunstenaars die deel gaan nemen. De Floriade verbindt kunst en cultuur met groen en duurzaamheid. 

Growing Green City's

Ook Floriade directeur Hans Bakker kwam aan het woord en is trots op de wereldtuinbouwtentoonstelling dat wordt gebouwd in Almere. 'Met 450.000 bomen bestaande uit 650 boomsoorten, kan je het een echte groene bibliotheek noemen", zei hij. Er zal veel blijvend geschonken worden aan Almere, zo komt er de nieuwe woonwijk Hortus, met onder andere de Flores woontoren, de Ares Hogeschool en een foodforum. Daarnaast worden er negen duurzame bruggen gebouwd. Het is een start van een duurzame vergroening van de stad Almere.

Floriade Expo 2022

Vanaf 14 april t/m 9 oktober 2022 is Almere een half jaar lang het podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 met als thema ‘Growing Green Cities’. In het 60 hectare grote Floriade-park ontdek je groene oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken op het gebied van groen, voeding, gezondheid en energie. Floriade vindt slechts één keer in de 10 jaar plaats, dus mis het niet!