Het is weer pretparken tijd!

Geschreven door Redactie
Het is weer pretparken tijd!

Door heel Nederland kunnen jij en je kinderen de grootste attractieparken bezoeken, zowel voor de allerkleinsten als voor de echte waaghalzen.

Houd je van achtbanen, of meer van een sprookjesbos? Ontdek hier welk themapark bij jou past.

Een bezoek aan een themapark staat garant voor een geweldige dag. Nederland heeft verschillende attractieparken voor jonge kinderen, maar ook oudere kinderen kunnen zich prima vermaken met achtbanen, speeltuinen, draaimolens en waterparken. Bekijk hier de leukste attractieparken van Nederland.

Zijn jouw kinderen nog te jong voor gekke achtbanen? Veel attractieparken hebben ook attracties voor peuters. Bezoek dus bijvoorbeeld eens Attractiepark Tivoli, Familiepark Drievliet, Linnaeushof of Juliana Toren. Springen in een springkasteel, spelen met water of een ritje met de trein behoren hier tot de mogelijkheden.

Alleen voor waaghalzen: de hoogste en snelste achtbaan van Nederland en België vind je in Walibi Holland waar je snelheden haalt tot 106 kilometer/65 mijl per uur! In attractieparken als De Efteling, Avonturenpark Hellendoorn en Attractiepark Slagharen zit je goed als je van spannende attracties houdt.

Goed om te weten: de beroemde achtbaan Python in attractiepark De Efteling gaat aan het eind van de dag nog sneller dan in de ochtend. Dat komt omdat tegen die tijd de olie in de wiellagers echt is opgewarmd.

Wat is er leuker dan de gedaante van een historisch figuur aan te nemen? In Archeon beleven kinderen de tijd van de Romeinen of de prehistorie. Bij een bezoek aan Arsenaal worden uw kinderen echte piraten. Niet alleen kunnen je kinderen hier spelen en hun fantasie gebruiken, deze parken zijn ook nog eens erg leerzaam.

Naar welk pretpark ga jij? Tag @onsalmere en neem lezers mee in jouw pretparken avontuur!